Rehberlik

Okulumuz Rehberlik Servisi  Hizmetleri...

05.12.2012 10309

Okulumuz rehberlik servisi 1 rehber öğretmen ile çalışmalarını  yürütmektedir.

Rehberliğin temel amacı bireyin kendini gerçekleştirmesidir. Kendini  gerçekleştirme ile kişinin kendini anlaması, tanıması, var olan yeteneklerinin,  kapasitelerinin ortaya konması, kullanılması ve geliştirilmesi kastedilir.  Rehberlik servislerinde öğrencilerin temel ve sosyal becerilerini geliştirmeye,  sorun çözme becerilerini kazandırmaya yönelik çalışmalar yapılır. Okul rehber  öğretmeni sadece sorun yaşayan öğrencilerle değil, tüm öğrencilerle çalışır.  Rehberlik hizmetleri bütün öğrencilere açıktır.

Okulumuz Rehberlik Servisi  Hizmet Alanları

• Eğitsel Rehberlik:
    • Öğrencilerin okula ve yakın çevreye uyum  çalışmaları
    • Verimli ders çalışma yöntemleri ve çalışma alışkanlığı kazanmaları
    • Üst eğitim kurumlarını  tanımaları ve bunlarla ilgili seçim yapmaları ve karar vermeleri sağlanır
    • Ergenlik dönemi ile ilgili bilgilendirme çalışmaları
  • Mesleki Rehberlik: Öğrencilerin mesleklerle ilgili bilgi  edinmeleri ve bu bilgileri değerlendirerek yeteneklerine     uygun mesleklere karar  vermelerine yardım etmektir.
  • Kişisel Rehberlik: Öğrencilerin kendileri ile ilgili  kişisel problemlerini çözmesi için yapılan yardımlardır. Burada  öğrencinin  kendisini, çevresini, sorununu tanıması için yardımcı olunur. Öğrencinin aldığı yardımla kendi başlarına, doğru yöntemlerle sorunlarını çözebilecek duruma  gelmesi amaçlanır.
  • Veli Görüşmeleri: Okulumuz velilerine öğrencileri ile ilgili  karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı olunur.
  • Özel Eğitim Hizmetleri: Özel eğitime ihtiyacı  olan öğrencilerimizin özel eğitim yönetmeliği doğrultusunda kendilerine tanınan  haklar ve imkânlarla eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli çalışmalar  yürütülür.

Okulumuzda rehberlik hizmetleri okul rehber öğretmeni koordinatörlüğünde,  bütün öğretmenlerimiz ve okul yönetimimizle birlikte ekip çalışması halinde yürütülmektedir.

Kaynak: https://izmir.meb.gov.tr/